Θοδωρής Τσούτσος

Τώρα η ΑΕΚ χρειάζεται διαχείριση του εαυτού της!

Η ΑΕΚ θα έχει πραγματικά κερδίσει το ντέρμπι, αν από τέτοιες επιτυχίες θα μπορεί να βγάζει και συμπέρασμα, όχι μόνο συναίσθημα. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Η διαχείριση της αποτυχίας, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ φέτος κλήθηκε να το κάνει αρκετές φορές αυτό. Να διαχειριστεί κακές στιγμές της. Η διαχείριση μιας μεγάλης επιτυχίας, όμως, μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ πρέπει φέτος να το περάσει αυτό για πρώτη φορά...

Η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι σπουδαία για την Ενωση. Η μέχρι τώρα πορεία της, τα λάθη της σεζόν, για την ακρίβεια προτού καν ξεκινήσει η σεζόν, η κακή παρουσία της σε πολλούς αγωνιστικούς χώρους, δεν μπορεί να της πάρει κάτι από αυτό που πέτυχε στο ντέρμπι. Ηταν μία νίκη της και έχει κάθε δικαίωμα να την απολαμβάνει.

Η επόμενη μέρα της, όμως, δεν έχει πια το ξέσπασμα χαράς που της προσέφερε το ματς του ΟΑΚΑ. Την επόμενη μέρα της, η ΑΕΚ πρέπει πια να τα... βάλει με τον εαυτό της. Οχι να θυμώσει μαζί του. Δεν είναι αυτό το νόημα. Να "ζυγίσει" τον εαυτό της και να αντιληφθεί αν στη διαδρομή της πιο βαρύ είναι αυτό που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό ή αυτό που δεν πέτυχε σε πολλά από τα υπόλοιπα παιχνίδια της. Τα οποία την έχουν αφήσει στο -18 και σε πολλές αγωνιστικές του πρωταθλήματος ακόμη και εκτός πεντάδας.

Αν αποφασίσει ότι περισσότερο μετράει η νίκη στο ντέρμπι, θα έχει χάσει την ουσία ακριβώς αυτής της νίκης. Θα πρέπει αυτή τη φορά η επιτυχία της αυτή να της αφήσει κάτι περισσότερο από τους τρεις βαθμούς, την ανάσα στο κυνήγι των πλέι οφ και τη στιγμιαία χαρά. Θα πρέπει, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, να της αφήσει και μια βάση για να "πατήσει" πάνω σε αυτή. Αυτό είναι το δύσκολο, πιο δύσκολο από τη νίκη απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό, που είναι ξεκάθαρο πια ότι αγωνιστικά πάσχει.

Κανείς δεν λέει να μην πανηγυρίσει την επιτυχία της. Να μην εξωτερικεύσει τη χαρά της για αυτήν, να την μετριάσει λόγω της βαθμολογικής διαφοράς από την κορυφή. Δεν έχει ουσία να το κάνει αυτό στον εαυτό της. Να βάλει, δηλαδή, "κόφτη" σε αυτό που αισθάνεται. Αλλωστε, για τέτοιες χαρές είναι φτιαγμένο το ποδόσφαιρο.

Απλώς, η ΑΕΚ θα πρέπει να καταλάβει για ποιο λόγο σήμερα χαίρεται τόσο πολύ. Κυρίως για ποιο λόγο. Και όταν το ξεκαθαρίσει "μέσα της", στον οργανισμό της, πλέον να το αξιοποιήσει. Αγωνιστικά, ψυχολογικά, ποδοσφαιρικά, σε κάθε επίπεδο. Μία νίκη από μόνη της, δεν λέει κάτι. Μία νίκη που "δείχνει" τι μπορεί να προσδοκά από το μέλλον της, λέει πάρα πολλά.

Για τη σεζόν που είναι σε εξέλιξη, με τους στόχους του Κυπέλλου και των πλέι οφ "ανοιχτούς", αλλά και για τη σεζόν που έρχεται. Ή μάλλον καλύτερα τις σεζόν που έρχονται. Αυτή η διαδρομή είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η ΑΕΚ θα την διανύσει πιο σωστά και πιο γρήγορα αν θέλετε, όταν θα μπορεί από τέτοιες επιτυχίες, να βγάζει και συμπέρασμα και όχι απλώς και μόνο συναίσθημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x